dijous, 5 de gener del 2012

Dictats per fer a casa (treball voluntari, són recursos)

Us deixo aquest recull de dictats de nivell de primer que ha fet una mestra que es diu Mercè Corbella i que ha volgut compartir. 
Per poder JUGAR a casa, durant el 2n i 3r trimestre, us deixo unes instruccions que us poden anar bé per fer-los  més divertits i engrescadors:
Primer hauran de copiar les frases en un full en blanc, a la part de dalt. D'aquesta manera estaran treballant la coordinació viso-motriu i el fet de no deixar-se cap lletra al copiar, que és un objectiu mínim de Llengua a Primer.  Si es deixen alguna lletra, no passa res, se'ls fa referència perquè l'escriguin i ja està. També s'estaran fixant en el fet que les frases comencen en majúscula i acaben en un punt, que és un altre aspecte que treballem molt a classe.
Després hauran de llegir i  fixar-se en com s'escriuen les paraules que hi ha a sota, en 2 minuts,  que són les més complicades.
Per últim, poden doblegar el full blanc i fer-hi el dictat a la part de sota sense temps.
Al final, s'autoavaluaran ells/es mateixos/es,  mirant  quines lletres hi falten o quines lletres són diferents i, simplement, posar-les al costat d'on anirien amb retoladors de colors. Poden sumar 1 punt per cada paraula escrita bé i posar el total al final del full.  Poden fer una taula on posin les puntuacions amb enganxines divertides i vagin comprovant com milloren.
I el dictat "d'estar per casa" ja s'hauria acabat !

Més endavant, quan ja s'hagin acostumat,  podeu fer els dictats en fulls de pauta gran i seguir les mateixes passes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada